Sjuka barn:(

Nu är både Emma och Julie sjuka:( Det är inte skoj alls, dom har hållit mig vaken i stort sett hela natten och det är så synd om dom båda!

Nu på morgonen gick jag ut en halvtimme, så jag fick vila lite och dom med!

Sverige runt

Funderar på att köpa nått på blocket som kommer från skåne:) Jag har aldrig varit så långt söderut, och det är ju tydligt att om man hittar nått på blocket så kan man åka land å rike runt för den grejens skull:) Nu har vi iaf köpt oss en Toyota Avensis Verso, en guldfärgad fin bil:) Inga pengar har vi men en mycket fin bil:) Trist bara att man ska ha tider att passa jämt och att man inte bara kan glida runt, bo över och se mera av landet. Nu har jag ju iaf passerat Örebro, fått ett litet hum om var det ligger. Killen vi köpte bilen av, tyckte vi skulle stanna och se mera av staden för det fanns såå mycket att se.... men men det får bli en annan gång. Vägen mellan Örebro och Eskilstuna såg jag förra hösten med, och det är väl inte så mycket att se... alla motorvägar ser ju lika ut;)

I Eskilstuna så hälsade vi på världens bästa Jenny♥, det blev en snabbvisit men det är bättre än ingen visit alls. Vi hade nog gärna stannat längre än en kväll, men det får bli nästa gång!!

Jag och barna åkte till pappa på söndag, för han skulle följa mig ner och kolla in bilen. När vi kommer till Gimdalen och jag ska hämta Martins packning så upptäcker jag att den har jag ju naturligtvis glömt hemma, grr, jag blir tokig på mig själv, så är det jämt. Så nu har jag tagit det beslutet att jag ska köpa mig en gigantisk väska där hela familjens packning ska rymmas till nästa gång vi ska någonstanns. Den stackarn fick gå runt i Emmas väldigt slitna leggings ända till på Måndagkväll när Jenny tog oss med så vi fick införskaffa ett par nya byxor till honom... och så fick Emma 3 par nya byxor, man kan inte ha klänning jämt vad hon än tycker:)
Alla barn fick present av Jenny, så det var tre välklädda snygga ungar jag hade i bilen i morse när vi styrde kosan hem igen:)

 

 


Fest

Sitter just nu och laddar inför Julie och Wilmas 8-års kalas:) Vi ska vara på bygdegården och om alla kommer så blir det 20 ungar:) Borden är dukade, stereon är på plats så det mesta är klart, nu är det bara gästerna som fattas:)

Idag har jag varit till Ström och fixat allt inför måndagens bilaffärer, om allt klaffar så är vi ägare till ny bilen på Måndag eftermiddag:)

nu är det dags....

Ny bil:)

Nu ser planerna ut som så här: På Söndag så åker jag till pappa å Margit, sover där och drar tidig måndagmorgon ner till Örebro för att köpa bil:) Sen går tankarna så här: Ska jag ta med våra barn och åka förbi Eskilstuna och försöka få träffa Jenny en lite sväng, kanske sova till Tisdag och åka hem då?! Vad tycker ni gott folk, jag kan inte bestämma saker längre själv!

tussig eller inte?!

Idag när jag hämtade M så tyckte jag att han var så trött och kom inte igång sen han sovit... Tempade och han hade inte feber, sen efter 2 timmar tyckte jag att han var varm, temp igen och den visade på 37,9. Då gick vi ut och han satt inbäddad i en filt i vagnen, när vi kom in så hade han ingen feber?! Så nu vet jag inte, är han sjuk eller inte?? Ska jag jobba i morgon eller, jag vill veta saker i god tid, förstår inte en 2-åring det?!

Fredag

Tiden går så fort när man jobbar, hinner inte göra så mycket annat känner jag. I Onsdags så åkte iaf jag å Madde m barn till Marika och hälsade på henne:) Det blir ju rätt fartfyllt och så går tiden så himla fort så man hinner ju inte prata om allt man vill.

Torsdagen, tillbringades på jobbet och sen hem, lite konflikt lösning med dottra och läxläsning och sen nattning. Tidig kväll blev det eftersom jag inte alls kändes pigg och frisk. Vaknade kl 2 på natten och mådde som en prinsessa igen, bara att vända på sig och somna om, skönt!

Idag så kom Marie med bussen kl 12.00, hon hämtade Emma och Elias på förskolan och tog med dom hem. Elias var dock väldigt upprörd över att han var tvungen att åka hem, men han hade förklarat för Marie att det var han för han var blyg för henne:):)

Nu ikväll så har jag tillbringat en par timmar i fjöset, alltid lika trevligt, kossorna bara tittar på en med sina stora ögon och ser ut att hålla med om allt vad man säger.

Efter det så har jag suttit och pratat med båda mina systrar. Nu är det igentligen mys dags med barnen, men Lilian tycker tydligen att det var dags att blogga lite, och Lilians ord är min lag:)

Nu ska jag sitta i soffan och försöka gosa med mina hoppande barn.

Kram

F-möte

Jag gillar föräldra möten. Det är kul helt enkelt!! Man får träffa folk och höra lite mer vad barnen har för sig, Julie är inte så duktig på att berätta om själva skolarbetet utan vill mer prata om kompisar och raster och vad som hänt i övrigt:)
Det är en bra klass tycker jag, trevliga föräldrar och toppen fröknar:)

Gonatt alla:)

Full rulle

Den här dan har bara rusat iväg... Gympa, lunch, bullbak, sen var arbetsdagen slut... till Madde och hämtade Martin å sen hem å fixa middag.... så var det kvällsis å i säng med barna och så var den här dan snart slut:) Nu är det bara ett litet möte kvar å sen får jag nanna med:)

Helgen

Den har gått såå snabbt. Jag och Fredrik drog ner till Uppsala på Fredag morgon. Var framme vid 11.30, snurrade runt ett tag innan vi hittade fram till hotellet( snurrade in i mitten av centrala, centrums bussgata;) ) . Checkade in tog en snabb lunch och sen så åkte vi ut dit där F skulle vara på intervjun. Därifrån så gick jag tillbaka in till stan, man är ju tvungen att tänka på stegen:) Jag gick i lite affärer och sen så kom F tillbaka och vi gick runt å kikade lite..

Gick tillbaka på hotellet och slappade, duschade och sen så träffade vi Sammer ( nu kände jag att jag har inte en aning om hur han stavar sitt namn:). Så umgicks vi med honom, var ut och käka på ett pasta ställe där dom hade jättegod mat, jag tordes doch inte äta all pasta för jag var lite rädd om magen, hade ju ätit hamburgare och strips till lunch så jag var tok skraj att magen skulle balla ur helt, men det gick bra.

Sen så var vi tänkt att gå på bio, men vi visste inte riktigt vad vi skulle se, så vi bestämde oss för film på rummet ist och det var så himla mysigt så!

På Lördag så sov vi länge, sen så checkade vi ut, gick och köpte en ny bh till mig:), Knallade iväg till Domkyrkan och slottet och sen så styrde vi kosan hemåt!! Vi åkte över Bollnäs hem och var förbi och kikade på en bil i Ramsjö....

Kl 19.30 svängde vi in hos Siri... Klart barnen blev glada att se oss, men dom hade haft det så bra hos Farmor så. Träffat Farfar å Lena och faster å Thomas hade dom fått göra med, så det var nöjda glada barn vi hämtade hem!!

Fredrik åkte vid 15.00 idag, men nu kommer han ju hem till helgen igen så det känns helt ok faktiskt!

Väga för eller imot?!

Ja, vad ska man göra?? Som personal så är det min skyldighet att alltid bemöta barn och personal på ett välkomnande och trevligt sätt, jag upplever inte detta som ett problem eftersom jag gillar båda barn och föräldrar och även personalen på min arbetsplats, men en del personer passar inte för sitt jobb.... men hur ska man framföra det utan att ta knäcken på dem, eller riskera att bli ovänner för livet?! Hur vet man att det kommer att bli bättre, personen ifråga kanske inte alls vet hur den upplevs?? Fast om man är otrevlig så känner man ju oftats det själv.. eller?? Ja, nu har det varit två turbulenta dagar och det är inte alls så kul:( Men, men igentligen så är det ju inte min sak, men man berörs ju iaf!!

Övrigt, så skulle jag hinna en massa idag men har inte hunnit ett skit. Måste plocka undan både ute och inne, tvättkorgen är full det är ju som vanligt hos oss!!

Ja jag vet inte

Dagarna rullar på, jobb och annat vardagligt stök som ska fixas! Igår så blev det en lång dag, först lite övertid på jobbet och sen direkt till Hallviken för att hämta Julie hos en kompis, hemma 19.15 och då var det ju bara att fixa kvällsgröt, tvätta borsta å läsa för änglarna och sen försöka få dom att sova med:)

Idag så dagen ut som igår, men skillnaden kom på kvällskvisten!!! Tänkt att jag blev så tokförbannad så jag höll på att spricka!!! Så här var det, jag skickade mina ungar på fotbollsavslutningen och dom gick själva ner på Svartviken...frid och fröjd...sen när jag slutat jobba åkte jag ner och noterade att Wilma och Elias inte var där, ringer till Jessica och kollar läget, jo, men fritidspers har skickat ner dom så dom ska vara där får jag till svar. 2 minuter senare kommer J och konstaterar att hennes barn INTE är där. Jag går till bilen för att åka och leta, J ringer fritids... Hon ringer mig ganska snabbt och säger att dom nog gått upp till Åshamra där dom kört ordinarie träningar, mycket riktigt där står 2 väldigt vilsna och olyckliga barn, Wilma ser mig och brister ut i den mest hjärtgripande gråt ni kan tänka er!!! DÅ ringde jag på fritids och var väldigt irri, sa en massa, men avslutade med att jag bara ville tala om att jag hittat  barnen!!

Nu när jag har lugnat ner mig lite och allt är bara bra, så kan jag ju känna att det lätt blir fel ibland och att det ofta inte är 1 persons  fel, jag tycker ändå lite synd om "personalen" som bara ville väl och inte alls var medveten om hur jävla tokigt det blev. Sen tycker jag såå synd om Wilma för hela hennes kväll blev förstörd:(

Lat så in i bangen!!

Ja, det är nästan så man skulle ha löneavdrag! Idag så var det så himla lite barn på jobbet, och när dom är få så leker dom så otoligt bra! Det är ju inte nån ursäkt för mig att va lat å slö, men idag så var jag det iaf.
 Var på jobbet till 5.50, när jag börjar så tidigt så får Martin följa med mig dit. 7.15 var det bara 3 barn så då passade jag på att åka på Mobacken och lämna sonen, när jag kom tillbaka så stog Marit och torkade upp sitt kaffe som dom söta små liven spillt ut på bordet, det tråkiga var att min mobil fick sig en kaffetår med, haha den luktar väldigt gott nu kan jag tala om och den funkar nästan bra:):) Nu måste jag nog köpa mig en ny.. trist va;)

Martin har slocknat på soffan, det kanske inte var så bra, men det är ju helg och vi får umgås lite längre ikväll bara.

I helgen kommer inte maken hem, väldigt tråkigt, men nu är det bara en månad kvar:):):)

Smulan e en duktig tjej

Det är hon, hon måste vara en tillgång på Villan! En idespruta och inte rädd att ta i och att bjussa på sig själv, toppen!! Sen så är dom andra bra med, det är inte så jag tycker nått annat, men jag är glad att hon där!!

Annars så rullar det bara på allting, jobb, barn, mat, tvätt och så. Tur dom inte har så mycket läxa för det vet jag inte om jag skulle hinna med. Har nog med att komma ihåg frukt, matsäck och gympakläder:) Ikväll är det ju föräldramöte på Mobacken, men jag är en dålig mamma och går inte på det. Har ju varit en ännu sämre mamma om jag gått, för då har dom ju fått lagt sig själva och där tror jag gränsen går för vad dom klarar.

Tog med Sanna och Tobben hem idag, var först förbi hos Farfar och hälsade på han en stund. Fikade och klippte hans hår. Jag var ju tungen att tala om för han att det var ju tur att han inte kan se sig själv i nacken, för det blev inte så bra:) Är det nån som försökt klippa en gammal farfar någon gång?? Inte helt lätt kan jag säga! Rädd att klippa han i örat var jag med, vill ju helst inte att han ska förblöda!

Nu är tjejerna ute och leker med Linnea och Martin hoppade in i Bittas bil och följde med dom hem, ska snart skrubba Emma ren och sen ska vi se Dom 12 dansande prinsessorna:)


RSS 2.0