Helgen gick allför fort

I fredags kom Eva med döttrar och hälsade på. Jag jobbade in rasten för att skynda mig hem och städa:) Det var väl behövligt igen, jag städar ofta men det syns aldrig, eftersom jag inte orkar gå och plocka upp saker hela dagarna, och det verkar vara det ända sättet att hålla ordning på saker och ting... att plocka, plocka och åter plocka, men jag tröstar mig med att det är liv och rörelse i vårat hem. Alla är friska glada och lyckliga! Det var roligt att få träffa mina kära släktingar, det känns varje gång som om det var allför länge sen. Inte allför sent ringde maken och ville bli hämtad i Ede, vilken härlig känsla det var att få sätta sig i bilen och åka för att hämta honom, man känner sig som ny kär när det är 3 veckor sen man sågs sist♥
På lördagen så åkte vi in till Ström, F skulle ta nya kort till körkortet och så tittde vi lite på affärernas utbud, jag fick mig ett par nya skor, väldigt snygga måste jag säga. Svart å röd! Skön var dom med:) På väg hem åkte vi till Rickard å Mia och hälsade på, Mia jobbade så det var ju synd, men man kan ju inte få träffa alla som man vill alla gånger. Wilma åkte med oss hem och hon och Julie bytte kompis halsband. Som kostade skjortan kan jag säga. 250 spänn, men det var det värt för dom var så glada och nöjda båda två!!
När vi kom hem så kom Jonte, Melvin,Maria och Thomas och så åt vi middag tillsammans! Mycket trevligt.
Idag så åkte vi in till H-dal när Fredrik skulle åka, var in till K-O och tittade på deras kattungar som var såå söta, gissa om barna har tjatat om att få en... och vi får väl se, vem vet....

Det är så här att detta är en toppendag!!
Toppen fina barn,
toppen bra arbetskamrater,
toppen fina jobb barn,
toppen fina faster å kusiner kommer snart och
TOPPEN fina maken kommer snart hem


Allt hinns inte, det är bara så..

Det känns att man börjat jobba igen, man kliver upp på morgonen, tycker man har gott om tid, slutar med att man får skynda, skynda. Jobbar hela dagarna, fotbollsträning i går, persmöte idag, hemma sent ( 19.30) i med lite mat i barnas små magar, tvagning å sen i säng med dom. Det tar hur länge som helst innan jag får dom i ro så dom somnar..
Nu ligger dom och pratar om KILLAR!! Dom är 6 och 8!!!!  Men Julie är alldeles till sig över att Filip har frågat chans på henne, hon svarade nej, men jag tror hennes självförtroende steg med 200%! Hon är ju fortarande kär i Anton E, hihi
Idag så fick Julie vara hos fam Olsson eftersom jag kom hem så sent, mina grannar är guld värda!! Man får lite dåligt samvete när man kommer hem och man typ säger Hej, nu ska ni sova!!! Inte kul, men det är ju inte så alla dagar. Imorgon slutar jag iaf kl 13, så då får vi ju jättemycket tid tillsammans:) 
Bloggen blir ju inte heller uppdaterad alla dagar, men det är ju inte hela världen, det är ju inte så man ligger i topp på " mest lästa blogg" direkt:)

Kram

Spånkörning

Måste ge en stor eloge till alla här i Görvik som faktiskt kom och kärrade å körde ut spån i spåret ikväll!! Vi jobbade snabbt å effektivt och det var riktigt roligt, sen så skulle vi ju kunna köra på hur mycket som helst, men vi får se det som så att det blir iaf bättre, men inte riktigt klart än.... Nu är nästan alla skyltar på plats, så det syns vart man ska ta vägen där ute i skogen:)

Det har varit en ganska vanlig dag, har inte gjort något speciellt. Skällt lite på mina kära barn för dom är så otroligt slarvig, undrar vem dom fått det ifån, inte mig iaf!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Så på Torsdag kan ju alla komma hit å kuta ett varv då:)

Lördag igen, men ingen make i sikte

Imorse ringde Maria och undrade om vi skulle slå ihjäl lite tid tillsammans:) Vi åkte till Stöm gick in i dom affärer vi hann, tog en fika på Simon och sist men inte minst Dollar. Barna köpte nått litet "rat" och så godis förstås. Jag ville ju köpa en potta, men icke det fanns ju inte:( Köpte en present till Sandra som jag kastade i backen så den gick i tusen bitar, så sorry, men du får inget iår;)
Vi svängde in hos Jonte , Kia och Memin på vägen hem, blev en snabb visit för dom skulle ha kräftpartaj!!
Väl hemma så åt vi biff, sås, broccoli  å pärer till middag, sen gick vi ner till Kim å Bitta och slog ihjäl lite mer dötid!
Jag skulle ha åkt till Trondheim iaf.....

Mums

Har fått världens godast middag av Madde!! Dessutom hämtade hon Martin på dagis så han inte behövde få så lång dag första dagen♥

Trött

Har jobbat med kroppen idag och det är ju varken den eller jag van:) Ute och plockat bär med barnen, Linnea följde, också marcus, våran goa kanin!! Vi plockade en ca 1-2 liter blåbär 2 dl hallon och tre liter lingon:) Inte illa pinkat!! På en 2-3 timmars tur;) Men så är det när barnen är med, det blir inte så mycket gjort av det man tänkt göra. Lunch fick dom inte idag, frukt å gurka och sen så åt vi tidig middag, då var jag också lat och gav dom pulvermos å faligkorv:) Men till efterrätt så fick dom blåbärs/hallon paj som dom gjort nästan själv och hemma gjord vaniljsås som jag gjort.
Jag åt lite paj m sås och bara efter en stund så kände jag att det inte va bra i magen:( Det är som min pappa säger, jag är allergisk mot kolhydrater!! Äter så kolhydrat lite som jag bara kan och tycker det går lättare å lättare, nu när jag börjar jobba så kommer det nog inte att vara lika lätt längre,  jag får se hur det går

Nu på kvällskvisten så har vi kärrat ut spån i oländig terräng, tre tappra kvinnor, ( Jenny, Gertrud å Malle)kärrade över tuvor, sten och rötter i en timme , innan det kom några arbetsföra kvinnor till och hjälpte till(Sonja å Ulrika), Leif hjälpte också till. lite grann innan vi bad han hämta mera spån med traktorn. Det var iaf jävligt jobbigt och jag hoppas jag tar mig ur sängen imorgon. På söndag är det fortsättning på detta tunga arbete!!

Måste kliva upp 6.30 i morgon, huuuur ska det gå. Jag som legat till 8-9 hela sommarn!! men, men  kl 8.00 ska jag va på kurs:)

Är så trött , så ja vet inte vad jag svamlar om, men håll tillgodo gott folk, med stavfel å allt:)

Pusspuss

Min mycket arga man!

Idag har jag ju haft en toppen dag igen!  Marika och barnen kom och stannade hela dagen. Jessica och Bitta har också varit här:) Fint väder har det varit så vi har varit ute, gått på lite promenad och mest bara haft det toppen!!

När mina gäster begivit sig hemöver så klippte jag gräset, trimmade lite( hade sån tur att pappa var hit, å då fick han starta jävlasatanshelvetestrimmern vår), runt rabatter, golvet å så! Sen så gjorde vi upp eld, barna och jag och grillade korv till kvällfika:)

Nu när dom små sover så har jag målat 30 skyltar som ska upp i skogen. Glömde bara att vi skulle ha 4 olika färgen:( så imorgon måste jag försöka hitta en fjärde färg, måla 10 till och sen måla alla skyltar en gång till!!  Det blir nog bra, och sen ska dom ju bara upp, men det hjälper Jessica till med så det ordnar sig nog tillslut. Imorgon kl 17.30 så kan ni ju ta med en skottkärra och komma och hjälpa till att köra ut spån i terrängspåret, ni som känns ha tid å lust... är rädd att vi inte kommer att bli så många..... några tappra.......som vanligt........men jäklar vad steg och muskler det blir;)

Jo men just, Fredrik kan till och med bli arg på mig fastän han är 55 mil bort!! Det är mitt fel att han inte kan laga mat, hahaha. (Ni har väl hört att vägen till mannens hjärta går genom magen!! )  Hoppas han kommer hem nästa helg, ska jag göda upp den stackarn lite;)

Mysdag

Hej å hallå alla mina läsare:)
Idag så åkte vi in till Östersund och gick på Storsjöbadet!  Jessica och hennes barn, mamma och så vi:) Vi badade i 4 timmar och när vi skulle hem så tyckte barna att vi nyss börjat bada!! Det har varit jättemysigt och tiden gick väldans fort så jag kan faktiskt förstå de små liven.  Sen så åkte vi på ett mysfik och fikade, åkte vidare och uträttade lite ärenden och sist men inte minst så åkte jag å mina barn till Marika och Magnus. Magnus hade lagar supergod middag som dom bjöd oss på:)  Axel hade ju vuxit massor sen vi träffade dom sist. Martin tyckte att Axel va "gullig", inte visste jag att han kunde det ordet, det har han nog inte hört så ofta, tror jag. Han ville oxå ha en lillebror!! Det du Fredrik, det vore väl nått;)

Ja, denna dagen gick ju fort. Bara 2 dagar kvar av semestern nu då!


...

16 175 steg idag, bara 2000 minus nu då:)

blåbär

Idag så har vi varit två vändor till skogs!! Först så gick vi terrängspåret för att kolla i vilket skick det var, det är ju snart kommunterrängen. Då såg vi ju en massa blåbär , så efter lunch var vi ju tvungen att gå upp igen.
Det är dock inte helt lätt att plocka bär när man har en hög med gnällspikar med:) Men 1,5 liter blev det så vi fick iaf till en paj! Solen skiner ute så vi har haft en riktig utedag. I morgon så blir det Storsjöbadet för hela slanten:) Är det nån som vill med så är det bara att haka på:)

20-års jubileum

Igår var det dags för våran klassfest!!  Dryga 20 år sedan som vi gick ut nian!!
Marcus hade styrt upp det hela med hjälp av Anna och Linda!
Vi träffades ute på Kallsnäs, där vi minglade runt, gick tipsrunda, hade femkamp mm. 4 tjejer och 11 av grabbarna kom och det var så kul att se alla!! Anders var det ju 20 år sen sist, så han var det jätteskoj att träffa!! Dan, Andreas och (kanske) Ola var det 10 år sen sist, också himla kul att dom kom, sen så är det ju självklart roligt att träffa alla, men en del hade ju ansträngt sig lite extra för att verkligen kunna komma, så kul!!  Kan bara beklaga för dom som inte kunde komma för vi hade en toppen trevlig dag/kväll!! Allt var så bra ordnat, med mat o å allt ,kan bara buga det djupaste för dom som fixat å trixat!
Sen fick vi skjus hem av gentlemannen, som till och med öppnade dörren för oss damer:)

Jag är så glad att jag gick och tror att alla som var där känner likadant!!

...

http://www.youtube.com/watch?v=Vo_0UXRY_rY


Stora städdagen

Det blåser ju stormvindar ute så idag är vi inne å städar , tvättar osv.

Eldar lite skräp ute och det känns nästan lite farligt när det blåser så här. Men det är ju perfekt torkväder iaf.

Igår kväll var jag så lej, barnen sov och jag hade som inte lust till någonting, tyckte inte det fanns nått att hitta på heller. Jaja, tänkte jag, kan ju alltid kolla vad det är på tv. Då hade vi inget ljud på tvfanskapet!!! Ganska ofta när det är dåligt väder så har vi bara tv 4 å tv 6, nu hade vi alla kanaler men inte ljud på nån?!!

Idag funkar den prickfritt igen så det var ju skönt då.

Idag har jag letat reda på en almenacka som jag noggrant ska bokföra mina steg i, och mina inbetalningar på " vårat stegkonto". Har ju legat lite efter med stegen denna v men igår så trampa jag på bra och kom nästan ikapp. När man städar så blir det rätt rejält med steg:) Kanske kan bli så att jag till och med kommer att städa oftare!! Haha, skulle nog inte tro det:)


)






Lägger in en bild på Fredrik för jag förstår ju att det inte bara är jag som känner en viss saknad:)

...

Det gick såå bra för Jesper, somnade som en stock och vaknade inte förrän nästa morgon:) Han verkade gilla den rosa filten med:)
Emma är det sämre med, hon kräktes en gång inatt och en gång nu i morse, nu ligger hon mest och knyr i soffan och mår inte så bra! Killarna har lekt med Julie, ätit glass och nu är dom på Martin rum! Förrut har dom inte brytt sig så mycket om varandra, utan J&J har hållit ihop och Martin har lekt för sig, men nu leker dom tillsammans alla tre och man hör hur dom pratar, diskuterar och är lite osams omvartannat:) Dom har väldigt kul iaf.

Just nu skäller Joel på Martin! ( M är lite snål med sina leksaker)
- Du säger bara: aj aj aj aj aj!!!
-Min mamma, mina mamma, skriker M tillbaka..



Trist bara att vi har magsjuka jämt, hoppas dom klarar sig våra små gäster!!

Åhnej!!!

Joel å Jesper är hos oss och det är så kul!!! Dom surrar  och leker och allt går så bra. Så här mycket pratar dom ju aldrig när Madde är med:)
Allt var frid och fröjd till kvällsfikat var avklarat och jag skulle packa fram deras sovgrejer. Vart faan är Jeppes filtar!!!! Jag kolla ju lådan på dagis!!!! Ingen filt finns och jag kände för en sekund, att det här är inte bra! Men, tänkte jag det är bara att att ta tjuren vid hornen.
-Jesper, jag har glömt din filt!
-Jaha, säger han.
- Går det bra ändå, frågar jag!
-Jaa!
- Du kan få låna en filt, säger jag och undrar när den stora deppen ska komma.
- Ja!

Väl i sängen väljer han den rosa filten och är glad och nöjd:)
( Efter 5 minuter sov båda)

Hoppas bara att Madde inte läser detta och ligger vaken hela natten och undrar hur det går för sonen:)

Sommarbilder

Vi är nere och känner lite på vattnet, blåste ganska mycket så det blev inget badSlitebadetLite bad..Alla ville känna på det kalla vattnetHemma hos Farmor å GA. Pappa å Martin e med på bild å:)
Vi är i Slite och badar, men barnen ville helst vara i vattnet så lite som möjligt för dom tyckte det var äckligt:) Smakar ju salt!!Båtur på Kneippbyn

Pink i pottan!!

Martin har fattat!! Igår så klickade det till hos honom! Han gick ut på bron, ställde sig på huk och pillade ner snoppen mellan brädorna... och pinkade:) Duktig kille!! Så idag har han pinkat på pottan många gånger, verkar tycka att det är jätteskoj!! Sen så lyckades han en gång på toaletten med!! (Japp, det är så här jollrig man blir när man har fått barn;))

Måndag igen... men det gör ju inget för jag har ju fortfarande semester:)

Helgen har gått superfort!! Fredrik kom hem vid 22 i fredagskväll, flickorna var vaken och blev så glad över att se honom, å jag med♥. På lördag morgon så kollade jag kläder osv som vi skulle ha på oss på dagens bröllop, men det gick bara en liten stund tills jag förstod att det kommer inte att bli någon festdag för vår del, för ganska tidigt så kräktes Julie. Om inte våra grannar haft magsjuka precis så hade vi nog lämnat bort henne och åkt iaf, eftersom hon lätt kräks och det inte är magsjuka alla gånger. Som tur var så stanna vi hemma för på söndag kväll kräktes hon igen... ¨Känns ju inte så kul om vi smittat ner ett helt bröllopssällskap, synd bára att vi missade det. Maria hade dock tagit en massa bilder som vi fick se och brudparet var såå fina!!

Julie var ganska pigg på lördagkväll så vi åkte till Sörviken och badade, städade lite på standen och Fredrik flyttade en död bäver som låg där och var äcklig!!

På söndag så var vi hemma och stökade på lite, sen så var vi ner till Kim å Bitta på surströmmingskalas så himla trevligt... ända tills julie fick ont imagen och vi var tvungen att gå hem:( Stackars liten!

Idag så var vi uppe ganska tidigt,  Fredrik åkte nu vid kl 11 och det är bara jätte trist!!! Nu ses vi inte förrän om 3 veckor... om inte jag tar tåget till trondheim och umgås med honom där några timmar den 22-23. Får se hur det blir.

Jag tänker ta på mig stegräknarn idag iaf, och trampa 10 000 steg om dan... hoppas nu att  L, M, J & M gör detsamma♥

Hoppas att det är bra på Gotland med så mina fina söta kusiner får en bra semester!

Puss

soliga dagar

Ja, det är så här att solen skiner.... och då vill ju ingen människa sitta inne vid datorn, så bloggandet blir ju lite lidande!!
Men man skall inte misströsta, snart är nog regnet här igen och allt blir som vanligt;)

RSS 2.0