Sommar

Ja, nu är den ju här, sommaren, värmeböljan, badvädret.... och jag blir sjuk!!! Onsdagen började ganska så bra, men på kvällskvisten så blev jag hastigt och lustigt tvärklen:( Ont i magen och illamående, fick skynda mig hem och det var knappt jag hann på toa, men väl där så fick jag sitta kan jag tala om.. På torsdagen fick jag dessutom feber, och att va själv hemma med 3 ungar är ingen höjdare när man är sjuk. Bitta ryckte in och ordande middag åt oss, så barna fick nått vettigt i magen den dan!
Idag har jag varit mycket bättre men så himla trött och matt, när kl närmde sig 15, var Martin "hunlig", och jag bara kände att jag orkar inte... då kommer Emma och ropar: Gertrud undrar om vi vill ha mat!! Men det var nästan så jag tog till gråten, så glad blev jag!! Efter en toppen middag så var jag tvungen att gå hem och lägga mig en stund. Ryckte upp mig några timmar senare och åkte ner till sjön och tog ett dopp och då kände jag hur livet liksom var värt att leva igen:)

Så jag vill bara säga, tack!!

(Nu vill jag att Fredrik ska komma hem♥)


Vilka gullig ungar

Imorse så fick jag fika på sängen, vilka gullungar man har:) Ett halvt glas varm oboy, ett halvt glas saft, en macka med majonnäs:), en halv barnnäver flingor!! Det gjorde hela min dag, har haft kratf och energi som tusan idag!
 
Efter frukost så gick jag ut och klippte hela gräsmattan, tvättade bron och utegolvet, sen på em så fick dom sig en inoljning.

Efter en tidig midddag åkte vi in till Hammerdal, var på jobbet en snabbis, till Jonas å Kia och sen så var det dax för Julies fotbollsträning..

Det är inga bekymmer att ha semester, dagarna bara rinner iväg:)

Vad jag gillar mina kära släktingar

Idag steg vi upp i ottan(8.00) fixade i ordning oss och for in till stora staden!
Snabbt in på Jula och inhandlade det som stog på min lista och sen åkte vi ut till Fillsta!! Gud va de e grett, skulle kunna vara där hur mycket som helst, tänk att jag har en sån bra faster, det är det faktiskt ingen annan som har!
Gubben hennes och ungarna deras är inte så tokig dom heller:)
Emma grät och ville inte åka hem, när hon insåg att vi inte skulle tillbaka ut efter vi handlat med Maria så blev hon mycket upprörd:( Jag har lovat att vi skart ska åka dit igen och att vi ska fara på Jamtli med.

Väl hemma så startade jag snabbt upp dator och såg att min kära man har internet nu, så nu kan vi titta lite på varandra och kanske utbyta några ord varje dag♥

Puss

..

Fredrik och Martin bygger ett utegolvMäta måste man  Så här stor va fisken som jag tog:)Resultatet

Mysdag i Strömsund....var det tänkt:(

Eftersom vädret inte är det bästa tänkte jag ta med barnen till Ström, gå på Dollar, till Hempan och leka och sen avsluta med fika på Simon... var det tänkt.... Glad ihågen åkte vi och hämtade Wilma, vi hann nästan till Tullingsås när  Emma blev åksjuk, jaja ner med rutorna, kallblås är bra och visst blev det bättre, ända tills vi varit inne på Dollarstore en stund då kräktes hon i en vas!! Sen kräktes hon två ggr till??!! Så nu undrar man ju"åksjuka", eller kallas det "magsjuka"..

Det känns ju bra att vi inte hade några planer i midsommar som vi blev tvungna att ställa in!

Igår kväll var det en toppenkväll, jag fick göra nått av det bästa som finns:) Tillbringa den med mina käraste vänner och med en liten nyfödd krabat. Kim och Bitta hade våra barn så jag var dessutom barnfri tills imorse:)

Tack alla för att ni finns!!



Tisdag

Dagarna gå så himla fort, tycker inte att jag gjort så mycket idag men nu ere ju kväll redan..
Har  förvällt lite grönsaker, utfodrat ungarna i flera omgångar varit upp och klippt gräsmattan hos Lasse och Benita, eller gjort höjanna skulle man kunna kalla det för det var flera dessi högt:)

Åkte in till H-dal och hämtade Tobben å Sanna på dagis och åkte ner till farfar och hälsade på han en stund. Han var pigg idag sa han och det såg ut så med:) Han hade mest problem med vikten, men det tyckte han var ju bara var som det skulle för det är ju lite inne;)

Sen var det dags för Julies fotbolls träning och det är lite trevligt för då kan man ju sitta och surraa med trevligt folk, idag var det mest Rickard och Linda Svegård jag tillbringade den timmen med:)

Nu försöker jag få döttrarna att sova men dom e tokpigg så det går inte alls så bra..

Marie tipsade mig om bra låt:)

www.youtube.com/watch?v=2S8m-IZIOLQ

vet inte alls om det blev rätt det här:)

Riddarspel i Lorås

En väldigt trivsamdag och en ganska fartfylld kväll:)Julie och Emma som vackra medeltida småflickorOch Wilma blev en vänastemö åt en av riddarne, tyvärr har jag ingen bild på henne:(Nästan regnfritt var det hela dagenHär får Fredrik och Jocke gå med i I våran Görviks monter

Fartfylld dag:)

Idag så har det hänt grejer hela dan, vi har förberett inför medeltidsdagen... skalat hackat grönsaker.. kört in det till Hammerdal. Köpt förstora fotbollsskor till Julie, bakat limpa, fyllt upp små burkar med kådssalva, tvättat massor!!
Så månadens stora händelse: Glassbilen var till Görvik;) Träffade syster m fam och pappa och Margit en snabbis...
Så precis när Frerdik åkte ner till Kim för att byta filter på bilen så kom Maria och Thomas för att gratta han på hans stora dag!! Min man är nu vindkraftstekniker:)
Ja och när man då börja känna att dagen snart är slut så kom jag ihåg att vi måste till grannen för att hämta kläder inför morgondagen och lite byttor och skålar och annat små och gott, ja och så har jag visst glömt att packa in brödet jag bakade och så ska jag visst klippa gräs också... oj oj jag gillar när jag känner att jag har kraft och lust att utföra lite nyttigheter:)
Nä nu ska jag ner och göra klart sen blir det en lång härlig dusch)

Nästa gång kommer det förhoppningsvis lite bilder från medeltidsdagen:)

Hej hopp!

Semester:)

Nu har jag jobbat min sista dag på en ca 10 veckor:) Känns ganska skönt men på nått sätt lite knepigt med, Nu när Fredrik åker till norge så vet jag ju inte riktigt vad vi ska hitta på här hemma. Tror att jag kommer sakna jobbet lite till och med:)

Vi börjar ju den här semestern med att vara sjuk, Julie åkte dit igår och nu i em så fick Emma feber....

När jag kom hem efter jobbet så tog jag å klippte gräsmattan(halva), det är så trivsamt, man får gå och fundera och filosofera för sig själv, många steg blir det oxå. Fösöker få ihop minst 10 000 steg om dagen och det är för det mesta inga problem.

Imorgon så tror jag Lilan med familj kommer till Hammerdal, Julie har längtat så himla mycket efter dom och på Söndag så ska vi träffas!! Det är nog nått av  det bästa jag vet faktiskt, att få tillbringa tid med mina vänner:)

Nu ska jag slappa och så håller jag mina tummar hårt hela tiden så Marika kommer igång på riktigt och att lille bäbis kommer ut snart!!

Min Fina Emma


Tisdag

Idag har jag jobbat, det är lite skönt ändå att få åka och jobba när man har sjuka barn hemma( vilken hemsk mamma man är), Han har ju varit feberfri idag men snorig och inte på jättebra humör, så det var bra att Fredrok var hemma.

Vilket stök det verkar vara med att åka utomlands att jobba, försäkringar ska kollas, försäkringskassan måste man kolla upp massa med osv...  trist nog så verkar det som att SGI sänks ner till lägsta efter första dan!!! Vad e det för jävla skit!!! Jag blir såå arg, det innebär att om Fredrik blir sjuk eller vill va pappa ledig när han kommer hem så får han det lägsta belopp man kan få:( Är det tacken det för att man är villig att vara ifrån sin familj för att få jobb!!! Nej, nu är det bara att hoppas att han får jobb när han kommer hem igen direkt, så han kan jobba upp SGI:n igen...

Annars så har min dag varit så bra så:)

Fredik har börjat lägga trallen på utegolvet med, så nu är det snart bara att köpa utemöbel kvar,toppen!

Tack för idag

Just det, nu är det bara 2 dagar kvar till semester:)



Jag blir så lessen

Nu är Martin sjuk, feber och så har han kräkts 2ggr.... stackars liten!!
Jag vet inte vilken gång i ordningen som vi drabbas av magsjuka! Nu vill jag aldrig någonsin ha det igen!!

Idag var det björnkurs på bygdegården, halv 9 imorse skulle det vara kaffe och macka. kl 12 lunch och så fika igen 14.30 så jag har mest fixat, trixat och diskat hela dagen, trist nog så glömde jag att ta på mig stegräknaren så inte fick jag veta hur mycket jag har sprungit runt idag heller...

Måste nog börja göra lite intressanta grejer så att jag har nått att skriva om:)

Julie å jag



Bajsolle!!Jag och Julie förra sommaren. Då bodde vi på hotell i Lycksele och hon tyckte det var toppen, så nu vill hon göra det igen:)
 Jag har raderat mitt inlägg 2 ggr om nu, blir lite lätt irriterad när jag inte gör rätt...


Så nu blir det ett väldigt kort inlägg, en bild på mig och älskade Julie... Vi ska åka upp till Umeå och hjälpa Marie och flytta, Julie vill att vi ska sova på hotell, men jag funderar på att ta med luftmadrassen och så kan vi hitta på nått annat kul för 700 spänn istJ


Bilden är från förra sommaren när vi var i Lycksele och bodde på hotell där:)


Avslutning med 5-års gruppen

Igår kl 17 så var det då dags, barnen anlände en efter en med spänd förväntan i blicken. Vi, Ulrica, Micke, Elin, Titti och jag, väntade på alla ungarna i Grenås hemma hos Ulrica å Micke. När alla hade kommit så tog vi skrindan och styrde stegen ner mot sjön. Där tände Ulrica upp en enorm eld som vi sen grillade korv och annat smått och gott på, mums!! Alla åt med god aptit och när alla var mätta och belåtna så vill barnen gå hem till gården igen, där fanns ju så mycket skoj att leka med:) Det blev lek, hoppning lite cykling, chips och glassätning... Sen ville dom flesta ta på pyjamas och gå och lägga sig :) Klockan 22.00 så sov alla 14!! Och tänk att dom sov hela natten med! Det här ska vi göra om igen det var så himla skoj!!
Idag har jag dock varit helt slut hela dan, för jag sov inte så himla mycket.

Ikväll har Jonas, Kia och Melvin varit hit och hälsat på och det är alltid lika trevligt.


Nu är det sängen som hägrar och möjligtvis en lättläst bok!

Ja, men det här gick ju som smort det!!

Iden med en blogg är väl att man ska skriva lite om sig själv och sin dag, kanske delge lite tankar och funderingar!

Idag så har jag och Emma gjort rabarbersaft, Emma var väldigt nöjd med sin insatts och frågade flera gånger om det inte var ganska så bra att hon hjälpte mamma, att det nog hade tagit en faslig tid om mamsen fått gjort allt själv och att det var ju tur att jag (Malle) hade en sån hjälpsam dotter:)
Och visst var det så, och om en par år då får Emma sköta saftandet och jag kan sen bara dricka och njuta av att det är gjort:) undrar vad hon ska får göra nästa gång?!

Julie har tillbringat dagen på Jamtli med klassen och sen så följde hon med Wilma hem till Gisselås.

Nu så tänker jag lägga mig och läsa, håller på att plöja igenom en papperskasse full med Walhströms
ungdomsböcker som jag köpt på loppis, vill kolla lite vad det är som barnen förhoppningsvis ska läsa i framtiden.
Är ganska oskylig litteratur än så länge:)

Imorgon ska jag få lära mig att göra en hemsida, toppen toppen!!

Go natt å sov så gott!

....

Och så lite mer smått å gott...Marie

Lite blandat, men bara nära och kära:)


Blogg!

Ok, då var det dags för Malle Blixt att blogga:) Inte för att det finns så mycket att delge sin omgivning, men det kan ju vara kul att kunna göra lite annat än att kolla mailen och läsa aftonbladet på nätet:)
Skulle vilja få till det lite snyggt och kanske lägga ut en liten bild eller så...En bild på mina barn när Martin var alldeles ny:)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0